De "Dolfijnen" is het speltak dat het laatst is opgericht bij de Fivelgroep. Op 12 mei 2001 gingen ze van start met een golf van 10 Dolfijnen en deze is na de zomervakantie al uitgebreid naar 18 Dolfijnen. Ze spelen vooral op en rond het water, meestal in hun open kano's. Het thema speelt zich af op het Dolfijneneiland; daar wonen een aantal dieren en kinderen met wie de Dolfijnen van alles beleven. Bij de Fivelgroep zijn dat Balder, Hobbe en Maj. Bij slecht weer doen de kinderen spelletjes of leren ze technieken die ze met kanoën kunnen gebruiken, bijvoorbeeld knopen leggen.

Dolfijnen dragen net als de Zeeverkenners een blauwe blouse. Wanneer ze 10 jaar oud zijn, mogen ze overvliegen naar de Zeeverkenners. Beide speltakken doen veel aan veiligheid: je moet je zwemdiploma hebben en een zwemvest dragen wanneer je op het water bent. Deze kan gehuurd worden bij de groep.

Net als de Welpen gaan de Dolfijnen naar het NPK tijdens Pinksteren en in de zomer gaan zij op zomerkamp, waar zij waarschijnlijk veel gaan kanoën.

Ben je benieuwd? Kom maar eens langs om te kijken. We houden opkomsten op zaterdagochtend van 09:15 uur tot 11:15uur bij het gebouw aan het Vlotterspad te Delfzijl.

Dolfijnen

  • Jongens en meisjes

  • 7 - 11 jaar

  • zaterdag  09:15 - 11:15 uur

  • Locatie: Vlotterspad Delfzijl

 

 

 

 

 

G-NQ4RWQZHZC